zaterdag 1 oktober 2011

Kledingbeurs.

Voor de kinderen, zo schreef ik al eerder, koop ik zelden nieuwe kleren. Voor de jongens krijg ik vaak spullen en gaat het van de een naar de nader. Voor dochterlief moet ik zelf meer op jacht. Ik vind het leuk om te zoeken naar leuke koopjes op een kledingbeurs. Kringloop zou natuurlijk ook kunnen, maar kledingbeurs vind ik leuker en dan ga ik gewoon gericht 4x per jaar. Twee keer een beurs in het voorjaar en hetzelfde in het najaar. (Marktplaats is natuurlijk ook een optie, maar dan zit je vaak met verzendkosten die er ook weer bijkomen)

Vandaag was het weer zover. Voor dochter stond vooral een winterjas op de planning. Dus vanmorgen vroeg op. Ik was om kwart voor zes wakker. Om half 8 worden er bij de beurs nummers uitgedeeld en een half uur later mogen de eerste 20 nummers naar binnen en dan steeds 10 minuten later weer tien nummers. Ik was om half 7 bij de beurs en was nummer 4. Altijd leuk om bij de eerste groep te zitten.

En ik ben geslaagd! Voor zelfs 2 winterjassen. Een lange geruite jas voor 4 euro en een korte zilverkleurige jas 2,50 euro. Helemaal top!

Verder nog:
* een schommel (buiten hing nog steeds z'on stoeltjes schommel voor peuters, nu een plankje voor grotere kids)
* stapel boekjes disney club (8 stuks)
* 5 donald duckjes
* paar roze nike sportschoenen
* 2 paar roze gymschoenen in verschillende maten (op de groei kopen altijd handig)
* 1 paar roze handschoenen
* sportbroekje
* 3 spijkerbroeken
* Ik vergeet nog wat maar weet niet wat ;)

Dit is vrij weinig meestal heb ik veel meer, maar..... ik had niet meer nodig en ik had maar een half uur, dan moest ik terug zijn bij het thuisfront omdat er gevoetbald moest worden.

Wat ik nl ook altijd doe is niet alleen bij de maat kijken waar mijn kind in zit, maar ook alvast 1 of 2 maten groter. Als het nieuwe seizoen zich aan dient, dan gaat hier eerst de "voorraad" kledngkast open en hoef ik meestal nog maar een paar dingen bij te kopen.

2 opmerkingen:

Zuinigaan zei

Hoi Maaike,
ik ben ook verhuisd naar Blogger. Ik heb je toegevoegd aan mijn favoriete blogs! Leuk om bij je te lezen!

NatuurlijkZuinig zei

Goed geslaagd!
Ik koop voor de kinderen ook praktisch niets nieuw (behalve ondergoed dan). Zonde, vooral omdat k twee Tarzans als kinderen heb...

Gr,
Julia