vrijdag 25 april 2014

Xanthelasma verwijderen met knoflook.


De afgelopen jaren zaten er witte vlekjes boven mijn linkeroog. Ik denk al een jaar of 4/5. Wat klein begon, werden er meer. Sinds twee jaar camoufleer ik de boel met dikkere oogschaduw dan ik normaal gewend was te gebruiken.

Van de huisarts hoorde ik dat het om xanthelasma ging. Dit zijn vetophopingen (ophopingen van cholesterol) net onder de huid. Het is dus eigenlijk een soort alarmbel dat er iets mis is in je lijf. Dus mijn cholesterol werd nagekeken, maar hier was niet bijzonders mee aan de hand. Waardes waren binnen de norm.
Dat blijkt dus ook voor te komen, dat je deze vervelende  krengen rond je ogen hebt zitten en je cholesterol wel in orde blijkt.

Op internet kun je informatie vinden over xanthelasma. Zo komt  het voor op de onderste en bovenste oogleden, vaak symmetrisch (dus zowel op het ene als op het andere oog).
Je kunt het operatief laten verwijderen, maar op internet is vaak genoeg te lezen dat ze binnen een paar maanden weer terug zijn als je pech hebt.

Mijn huisarts kon ze wel weghalen. Ik moest op de behandeltafel gaan liggen, kreeg een metalen plaatje in mijn handen (voor geleiding, denk ik) En hij electrocuteerde die ellendelingen. Dat deed echt ZEER!! Ik lag letterlijk te spartelen op die tafel. Ik kon gelijk al zien dat het niet geholpen had toen ik thuis kwam. Ik zag wel wat korstjes waar hij ze geraakt had, maar ook nog genoeg gele plekken waar hij ze niet geraakt had.

Dus ik smeerde maar weer make-up erop en ik vond dat het bij mij redelijk goed te verbergen was.

Maar met het verloop van de tijd kreeg ik ze toch steeds meer in het vizier en ik ging op internet op zoek naar oplossingen om ze te verwijderen zonder operatie.
Zo kwam ik op Engelse sites 'the garlic treathment' tegen. Mensen die uitlegden hoe ze stukjes rauwe knoflook op de plekjes legden. Na een paar dagen ging de huid kapot. Dat werden korstjes, de korstjes vielen er na een paar dagen af en de xanthelasma was verdwenen! Weg! Foetsie!

Nu was niet iedereen enthousiast en sommige beweerden dat het niets hielp. Maar ja het bleef in mijn gedachten zitten. Dus uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken. Mijn xants waren al eens geelectrocuteerd, dus een beetje knoflook konden ze ook wel hebben.
Veel vrije dagen voor de boeg, dus geen uitleg hoeven geven op het werk over mijn, naar verwachting, rode en bekorste ooglid. Gaan met die banaan.

(overbodig misschien, maar ik schrijf het toch ff: Ik ben geen arts, ik heb dit zelf uitgeprobeerd. Dat kun jij ook doen, op je eigen verantwoording)

Om eerst maar even te beginnen, zo zag mijn oog eruit voordat ik van start ging. Zonder make-up wel te verstaan.

Ik vond het idee van plakjes of stukjes knoflook niet handig. Het leek mij lastig om dat goed op de juiste plek te houden voor 10 tot 15 minuten. En knoflook IN je oog is wel het laatste waar je op zit te wachten.
Dus wat deed ik: Ik perste een teentje knoflook uit. (biologische knoflook) Pakte een zakdoek en stopte de uitgeperste knoflook er in en kneep een keer hard boven een schaaltje tot er een paar druppels knoflooksap in het schaaltje belandde. Ik pakte een sateprikker en doopte de platte kant (!) in het sap en bracht het sap met kleine beetjes te gelijk (want je wil geen druppels die naar beneden open en op plekken komen waar geen xanthelasma zit) aan op de xanthelasma, dat ging op deze manier heel nauwkeurig.

Zo dat prikte behoorlijk, maar na een minuut of vier zwakte dat af. Na 15 minuten heb ik mijn oog schoongeveegd, maar het knoflooksap was inmiddels al opgedroogd.
Dit heb ik de eerste dag drie keer herhaalt over de dag verspreid.
De volgende ochtend zag mijn oog er zo uit. Wat rood, maar verder nog niets bijzonders.


Dag 2 hetzelfde recept, alleen heb ik het toen vier keer gedaan.
en die volgende morgen (dag 3) zag mijn oog er zo uit.
Nog steeds alleen rood, maar als je heel goed kijkt dan zie je dat aan de rechterkant het iets donkerder rood is, hier lijkt iets van een dun korstje te komen of mijn huid is daar dunner geworden.
Op deze foto die ik op de dezelfde dag (dag 3) 's middags nam, vlak na het aanbrengen van het knoflooksap, kun je het beter zien.

Op deze derde dag ben ik het ook iets pittiger aan gaan pakken. Op de Engelse sites die ik heb gelezen hierover, schreef men, dat ze de knoflook een kwartier lieten zitten. Bij mij stopte het prikken na een minuut of 4, ik denk omdat het knoflooksap opdroogde. Dus vandaag heb ik binnen een kwartier steeds opnieuw knoflooksap aangebracht, als het prikken stopte.Ook op deze derde dag heb ik het vier keer een kwartier gedaan.

Ik merk vandaag dat mijn huid steeds gevoeliger wordt en ook ruw aanvoelt, en dat er ook een wondje is ontstaan in het midden van het oog op een xanthelasma, dit moet nog een korstje worden. Het lijkt mij bijna overbodig om te zeggen dat het op dat open plekje meer prikt dan daarbuiten als je het sap aanbrengt. Maar ja wie xanthelasmavrij wil zijn moet blijkbaar pijn lijden. ;)

De ochtend van dag 4. Mijn oog is iets opgezet en dan vooral de kant bij mijn neus en mijn ooglid. (waar de wimpers aanzitten) Mijn xanthelasma ziet er nu zo uit.
Je ziet op de foto aan de rechterkant (waar de dikste xants zitten) dat er  korstjes zijn gekomen. Op de foto is het misschien minder goed te zien, maar tussen de korstjes zie ik nog wel stukjes xanthelasma.

Planning voor vandaag. Tot de middag even afwachten of het minder dik wordt. Dan wil ik vandaag nog de xants aan de rechterkant behandelen en dan de stukjes die nog zichtbaar zijn tussen de korstjes. De linkerkant doe ik niets meer aan voor nu. Daar is de xanthelasma ook het minst dik en ik denk dat dat nu voldoende behandeld is. Dat moet nu gaan genezen. Daarvoor smeer ik er vandaag wat bepanthen op. (dit herstelt de beschadigde huid)

Hoe is het gegaan op de vierde dag: De korstje werden in de loop van de dag dikker en op 1 plek zat echt een bloedkorstje. Dat heb ik er afgehaald. Met name omdat ik overmorgen 1 dag moet werken (en dan een week vrij) En zo'n 'Mount Everest' boven je oog is niet echt te camoufleren.
De xanthelasma die het dichtste bij mijn neus zat leek het meest onaantastbaar. Na herhaaldelijk behandelen met knoflook ging de huid niet kapot. Ik heb toen tijdens het aanbrengen van de knoflook, met het stokje wat over de huid gewreven en dat hielp. Na de laatste behandeling om een uur of zeven heb ik de huid schoongemaakt met water (korstjes laten zitten) en daarna 1 x dun ingesmeerd met bepanthen.


Dag vijf: Vanmorgen werd ik wakker met best een opgezet oog: aan de bovenkant en ook aan de onderkant. (waar normaal je wallen zitten)
 
Op de foto zie ik het vooral aan mijn wimpers en de plooien bij mijn ooghoek.
(die zitten er normaal nl niet ;) )

Ik heb er wat schijfjes komkommer opgelegd. 2 keer 20 minuten met een tussenpozen van een kwartier en toen heb ik het komkommersap gewoon op  laten drogen.

In de loop van de ochtend was het al veel minder dik om te zien, alleen het voelt veel groter, vooral onder mijn oog. De huid is wat trekkerig rond de korstjes, maar geen branderig gevoel of zo.

In de loop van de dag werden de korstjes dikker en donkerder. Op de foto is het drie uur. Later werden ze nog donkerder.
 
Je ziet de plooien in de ooghoek zijn verdwenen. :)
Ik heb er vandaag verder niets meer aan gedaan of opgesmeerd.

Dag 6:
Vanmorgen was mijn oog weer iets dikker dan gisterenavond. Maar wel minder rood. Je ziet dat de huid rustiger is.
Ik heb er weer een kwartiertje komkommer opgedaan en toen  naar mijn werk gegaan. Ik kon de korst aardig verbergen achter mijn haarlok. Vlak nadat ik deze foto heb genomen liet er een stukje korst los van het gedeelte die het dichtst bij mijn oog zat. Dit zat waarschijnlijk los omdat ik in mijn slaap over mijn wang heb gewreven. Ik werd wakker omdat die korst zeer deed omdat hij door het wrijven strak getrokken werd. Ik heb er toen weer wat bepanthen op gesmeerd. Ik merkte gedurende dag dat die crème ervoor zorgde dat de korst en de huid er omheen wat soepeler bleef. Voorlopig bevalt dat beter dan niets er op smeren. In de loop van de dag was mijn oog nergens meer dik. Ook totaal geen pijn. Zo ziet het er in de avond uit op dag 6:
Het glimt meer door de zalf, maar je kunt aan de randen van de korst ook wel zien dat het minder strak staat. Nu afwachten hoelang het duurt voor de korst eraf gaat. En niet gaan krabbelen!!
Ik wil het misschien over een paar dagen 's nachts afdekken met een grote pleister om te voorkomen dat ik er 's nachts over wrijf of aan krabbel.

Dag 7:
Mijn oog voelt weer iets dik, maar je ziet het eigenlijk nauwelijks.
De korstjes en de huid er omheen zijn nog vettig van het insmeren van gisteren rond een uur of zes. Dus daar hoef ik nog niets bij te smeren. Wat ik wel heb gemerkt dat je de zalf heel dun moet smeren, anders worden de korstjes helemaal zacht en als je ze dan per ongeluk raakt, laten ze makkelijk los.
Af en toe vandaag gemerkt dat de korstjes beginnen te jeuken. Dat is een goed teken, want dat betekent dat het aan het genezen is.
De korstjes aan de linkerkant zijn er net afgegaan toen ik langs mijn oog wreef. Dat was dus waar ik bang voor was.... ook het eerste stukje van de donkere korst geraakt, dat zat dus los voor een paar mm. Ik heb het met een klein schaartje voorzichtig afgeknipt. Ik was nl bang dat ik aan dat losse stukje zou blijven haken en dat er dan nog meer los zou komen.
Je ziet dat het er een beetje roze is aan de rechterkant van de donkere korst, hier heb ik dus dat stukje afgeknipt.
Wat ik ook merk is dat de plek boven je oog continue in beweging is. Als je fronst, lacht, praat, enz.  Nog een reden om de boel een beetje soepel te houden, want anders komen er scheuren in de korst.
Bij mij zit er nu 1 scheurtje in, ongeveer op een cm van links gezien. 

Dag 8:
Vandaag geen verdikking rond het oog. Wel is er weer een stukje korst af.
 
Dit is op de plek waar het scheurtje zat. Nu weet ik natuurlijk  niet of het er spontaan afgevallen is of dat ik het geraakt heb vannacht. Het belangrijkste is dat de huid er onder er goed uit ziet.  Ik ga het zo weer een beetje invetten, mijn zonnebril opzetten en dan boodschappen doen. :)

Vanmiddag deed ik weer een beetje bepanthen rond de korstje smeren en toen schoof een heel stuk korst er vanzelf af. Dit is het resultaat:
 
 Nu zit er dus alleen in de hoek nog een korstje, ben benieuwd of die nog wat gaat doen vandaag...

Vanavond ging ook het laatste stukje eraf (geraakt met m'n nagel).
 
Dag 9:

Gisterenavond heb ik voor het naar bed gaan nog een nieuw laagje bepanthen aangebracht, Nu heeft mijn oog vooral nog wat zonlicht nodig om de roze huid weer een gewoon kleurtje te geven, maar dat zal even duren. Al met al ben ik HEEEEEEEL tevreden met het resultaat. Ik zal de begin foto en de foto van vanmorgen op dag 9 even naast elkaar zetten:
Ik vind het verschil geweldig, ben er heel blij mij. Vooral dat de verdikkingen weg zijn is fantastisch, dan kan ik weer make-up aanbrengen, zonder dat je er bobbels doorheen ziet.

Wat als ze terugkomen?
Dat hoop ik niet, maar dan zou ik ze gelijk weer behandelen.

Op dezelfde manier?
Ja, in principe wel al zou ik het op dag 1 en 2 al wat pittiger aanpakken, zoals ik nu op dag 3 heb gedaan.

Nog meer weten? Laat gerust een berichtje achter.

Over een poosje zal ik nog een laatste foto plaatsen, om te laten zien hoe het er uit ziet als de roze plekjes weer huidkleurig zijn.

Edit:
We zijn nu twee maanden verder en dit is het resultaat nu:
Ik ben nog steeds zeer tevreden, ik loop regelmatig zonder make-up, heerlijk :)
Ben benieuwd hoe het bij jou is bevallen, laat een berichtje achter!!

71 opmerkingen:

Spaarmoeder! zei

Jeetje, wat een verschil!

Anoniem zei

Beste Maaike, ik sta toch ook wel versteld over het resultaat tot nu toe. Ben zeer benieuwd naar de volgende foto.

Ik heb het op beide oogleden en onder mijn ogen.

Waar koop je overigens biologische knoflook? Jammer dat er geen emailadres staat om persoonlijk een bericht te sturen ..

M@@ike zei

Ik zal vanavond wel even een foto plaatsen van nu. Het is natuurlijk nog niet zo heel lang geleden, maar ik ben nog steeds super tevreden.

Biologische knoflook kun je in veel supermarkten kopen ook bij de jumbo bv.

Je kunt me altijd mailen op: moosje12345@gmail.com

Anoniem zei

Wat een goede tip zeg !
Ikbenglijk begonen vandaag het brand best wel erg !
Maar ik hoop op een zelfde resultaat
Ik heb 4x gesmeerd vandaagen foto gemaakt .
In ieder geval bedankt voor deze goede tip .
Mvg lo234

Anoniem zei

Hoi Maaike, ik heb je gemaild al eventjes terug maar helaas nog geen reactie van jou terug mogen ontvangen.

Anoniem zei

Hoi, ik heb je direct gemaild toen maar tot op heden nog geen reactie ontvangen.

Anoniem zei

fantastisch , ik ben ermee begonnen gisteren , en mijn oog zit bijna dicht zo gezwollen. Dit had ik ook toen ik dat 2 x met zuur heb laten weghalen a 300 euro per keer. Ik had die foto's ook gezien van die vrouw uit amerika, dat gaat diep , en volgens mij gaat dan echt de plaque eruit. Ik ben die plekken zo zat,en ik hoop dat ze wegblijven op deze manier.

Anoniem zei

Ik heb het geprobeerd maar helaas geen effect op mijn plekken gehad.

Anoniem zei

Hallo, ook ik heb verschrikkelijk last van xanthelasma .. heb het al laten uitsnijden en met zuur laten verwijderen maar steeds komt het terug .. mijn vraagje blijft het met deze methode weg ? Dit zou ik toch ook eens willen proberen ..heb al veel over deze vervelende gele bulten gelezen maar dit lijkt me toch de oplossing ... maaike hoe us het nu met de oogjes ? Mvg marijke

M@@ike zei

Goedemorgen Marijke,
Het is nog hetzelfde als op de laatste update foto.
Je ziet het nog heel licht en mocht het weer erger worden dan pak ik zo de knoflook er weer bij.


Groetjes M@@ike

Anoniem zei

Oooh die laatste foto ... perfect!!! Wil ik ook proberen maar in stukjes dan, daar ik te grote oppervlaktes moet behandelen 😕

Dees zei

Beste Maaike,

Ook ik heb last van 2 vervelende xhantelasma plekjes. Bij mij zitten ze onder het oog. Ze zitten er nu bijna 2 jaar, en ik gebruik vooral dure concealers. Nu zijn ze ze groot geworden dat ze door de make-up doorschijnen. Uiteindelijk heb ik besloten een afspraak te maken bij een cosmetisch arts om ze te laten verwijderen. Nadat ik de afspraak heb gemaakt ben ik toch nog meer gaan zoeken over Xhantelasma en kwam op dit blog uit. Een behandeling met knoflooksap is een goedkoper alternatief dan een operatie. Ik ben het gaan proberen, is tenslotte goedkoper. Tot mijn verbazing zijn nu na 5 dagen behandeling de plekjes zodanig verdwenen dat ze niet meer direct opvallen. Ik probeer nu wel mijn huid een paar dagen de rust te geven om te genezen, maar zet daarna de kuur voor een paar dagen voort. Hoop dat het dan helemaal weg is. Ook wil ik je danken voor het delen van je tip. Zo zie je maar......

Anoniem zei

Dank voor de tip Maaike. Zelf heb ik ook een behandeling met een elektrische stift ondergaan en zonder enig effect. Daarbij gaat mijn voorkeur uit naar natuurlijke en plantaardige middelen.

Het sap werkt inderdaad beter dan met plakjes, want het prikt veel meer. Je oog gaat daardoor wel sneller tranen als het dicht op de oogleden of traanbuis zit en moet je het per beurt meerdere keren aanbrengen.

Het zwellen/dik worden is een ontstekingsreactie en gaat gepaard met warmte. Dit kan je inderdaad afkoelen en remmen met een plakje koude komkommer. Een klein glazen potje zonder etiket gevuld met water onder uit de koeling werkt ook pretting en hygienisch. Hierdoor zal de zwelling en bijgaande pijn snel afnemen.

Zelf gebruik ik kokosolie om te vetten, want dit heeft een antibacteriele werking.

Nu hopen dat alles in een keer verdwijnt, maar las op het net dat je na het afvallen van de korst de resterende plekken gewoon kan doorbehandelen totdat alles is verdwenen.

Bekend is de eed van Hippocrates door artsen, maar een minstens zo belangrijke stelling van Hippocrates is helaas veel minder bekend en toegepast, "laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding". In dit geval ter voorkoming en behandeling van xanthelasma.

Anoniem zei

Hallo mede xanths!

Ik ben een jonge meid van begin 30 en kamp ook met die rottige plekken. Daarnaast heb ik ook nog eens een donkere huid, waar de knoflookbehandeling tot nu toe super bij gewerkt heeft. Ik heb coagulatie therapie gehad, met als gevolg een deukje in mijn ooglid, daar de huidspecialist iets te enthousiast aan de gang ging. Dit heeft een litteken veroorzaakt, waardoor de xanthelasma alleen maar meer opviel. Ik had eigenlijk een afspraak gepland voor een behandeling met tca zuur. Maar ben blij dat ik eerst de knoflook heb uitgeprobeerd!!! Net als Maaike zal ik dit in de toekomst herhalen mocht dit nodig zijn :). Dank voor de tip!

Anoniem zei

Verse plekjes xanthelasma zijn na behandeling met knoflooksap na enkele dagen verdwenen. Oude plekken, in mijn geval ruim 20 jaar aanwezig en millimeters dik, duurt langer en moet het laag na laag worden verwijderd. Dit werkt goed met knoflooksap, want hoewel het er soms niet uitziet, onder iedere korstlaag komt een schone huid tevoorschijn, die je zonder problemen verder kan behandelen.

Op dag 6 werd het branden wat ondraaglijk. Ik heb toen het knoflooksap vermengd met een paar druppels olie; max. verhouding 1:1. Dit scheelde 90% in de pijn door branden en werkt goed op plekjes waar de eerste huidlaag/lagen al verwijderd zijn. Door de olie trekt het w.s. dieper in en blijft het knoflooksap langer werkzaam. Op dag 7, 24 uur na de eerste behandeling met knoflook/olie, was er opnieuw een nieuwe dikke korstlaag gevormd.

Deze combinatie met olie werkt niet op onbehandelde plekken om de eerste huidlaag te verwijderen. Dit lukt alleen met pure knoflooksap.

Antigone zei

Hallo Marijke,

Ben vandaag begonnen met jou tip . Heb aan beide ogen aan de onderkant van die vlekken zitten. Heb gisteren avond jou blog bekeken en kon niet wachten tot vandaag om die biologische knoflook te halen. Alleen is nu mijn vraag , wanneer het stuk moet je dan gewoon door gaan met het in strijken met knoflook? Hoop dat het mij net zo helpt als bij jou.

Anoniem zei

Hallo Maaike bij mij is het resultaat ook fantastisch! !!

Marij zei

Hallo,
ik weet niet wat ik fout doe maar bij mij helpt het absoluut niet. Eerlijk gezegd voel ikme een beetje bij de neus genomen....
Als iemand een ander idee heeft, laat het me weten.
Groeten, Marij

M@@ike zei

Bij de neus genomen door wie dan Marij? Ik verkoop niets, zeg niet dat je iets moet doen. Ik laat alleen zien wat ik gedaan hebt.

Anoniem zei

Hai Maaike,

Ik ben er ook mee begonnen, heb ze een keer operatief laten verwijderen, maar een paar weken nadat alles was genezen van de operatie (dat was wel heel keurig gedaan door de plastisch chirurg, je zag er niets van) kwamen ze weer terug, ik had besloten er maar mee te leven, maar nu krijg ik ze ook op mijn ooglid, ik had ze eerst alleen eronder zitten.

Wat ik niet helemaal begrijp in het verhaal is wanneer je stopt met de knoflook, is dat zodra er een korstje op komt of smeer je gewoon over de korsten heen?

groet,

Remco

M@@ike zei

Ha Remco,

Als de huid opengaat, dan stop je op een gegeven moment vanzelf wel. Het gaat dan zo erg prikken dat is niet fijn meer. ;)

Groetjes Maaike

Anoniem zei

Okay prima, dus dat is het signaal zo gauw de huis opengaat en gaat bloeden dan stop je, duidelijk, het prikt nu al behoorlijk, geen probleem een teken dat het werkt. Was eerst niet erg precies met aanbrengen, maar overal waar de knoflook komt wordt het vuurrood, dus inderdaad oppassen geblazen, nooit geweten dat knoflook zoveel kracht had!

Dank voor je reactie en ik hou je op de hoogte over de vorderingen!

groet,

Remco

Anoniem zei

Ik sta echt versteld van dit artikel en ben het gelijk gaan proberen. Ik ben ook benieuwd of het nog weg is en of hoe lang het weg is gebleven

Anoniem zei

Is het gelukt remco?

Anoniem zei

Bijzonder hoor.

Anoniem zei

Hoi Anoniem,

Het is wel wat gelukt, de plek is kleiner en minder geel geworden. Wel denk ik dat knoflook sap aanbrengen gewoon een manier van peelen is, je maakt de huid stuk waardoor het opgehoopte vet kan worden verwijderd. Aangezien een Xantelasma zich in laagjes opbouwt in je lederhuid kun je door je huid te peelen laagjes weghalen, waardoor het Xantelasma minder duidelijk zichtbaar wordt. Ik kan me voorstellen dat bij de een die laag dikker is of dieper ligt dan bij een ander, waardoor het resultaat wisselend is. Ik heb besloten om morgen toch een TCA peeling aan de dokter te gaan vragen, ik weet dat de kans op terugkeer heel groot is, anderzijds is TCA peelen redelijk veilig en laat het geen litteken weefsel achter en kan het na enige tussenpozen telkens opnieuw worden toegepast. Desondanks ben ik van mening dat de knoflooktherapie, laten we het zo maar noemen, wel degelijk effect heeft. Wel zou ik het bij herhaling veel secuurder proberen aan te brengen, eerst heb ik er wat fijn geperste knoflook op gedaan, dan werkte zeker, maar daardoor raakte ik ook veel huid naast het Xantelasma. Wanneer je de knoflook 2x door de pers doet, dan komt er wat sap vrij, dit heb ik voorzichtig opgezogen met een pipet en toen heel nauwkeurig aangebracht, maar je kunt er ook een achterkant van een lucifer of zo voor gebruiken. In ieder geval succes!!

Remco

Anoniem zei

Misschien ten overvloede, maar je moet de pipet natuurlijk niet vol leegspuiten op het xantelasma, dan komt er sap in je oog en dat lijkt me zeer schadelijk/ernstig. Ik heb gewoon met het vochtige uiteinde van het pipet over het xantelasma gewreven, zonder in het pipet te knijpen!!!

Remco

Anoniem zei

Vorige week mijn TCA behandeling gehad, zit nu een mooi korstje onder mijn oog, ben benieuwd of het in een keer weg is. Dermatoloog zei me er rekening mee te houden dat meerdere behandelingen nodig zijn en dat de kans op terugkeer erg groot is. Het andere onderste ooglid dat ik met knoflook had behandeld ziet er nog steeds prima uit. Ik vertelde de dermatoloog wat ik had gedaan en die kon ook heel goed zien dat het knoflooksap een peelende werking heeft gehad, zag er goed uit vond hij. Mijn vermoeden is nog steeds dat knoflooksap hetzelfde doet als TCA namelijk een deel van de huid oplossen waardoor het xantelasma geheel of gedeeltelijk wordt verwijderd. Of het knoflook een meer blijvend resultaat geeft dan TCA?? Dat is de grote vraag, leuk om de diverse bevindingen hier te posten en na te lezen!

Remco

Anoniem zei

Ben vandaag begonnen. Ben heel benieuwd. Laat weten hoe het uitpakt.
Anoeska

Anoniem zei

Hoi Maaike,
Alles klopt precies zo als je in je blog beschrijft. Vandaag zijn de korstjes eraf gevallen. Omdat ik best donkere oogleden heb zie je het litteken ook nog best goed zitten maar ik denk dat dit wel minder zal worden met de tijd. Huid is mooi glad. Zitten nog wel een paar minuscule plekjes die ik later nog wel een keer ga behandelen. Ben heel blij met het resultaat. Bedankt voor je moed om het uit te proberen en je blog. Voor mij een goed begin van het nieuwe jaar.
Wens je een fantastisch jaar toe.
Anoeska

naat snijders zei

Hoi ik ben nu twee dagen ermee begonnen tis rood en gevoelig als ik de knoflook erop leg ik doe het iets anders ik plet de knoflook zodat de sap eraf komt maak kleine stukjes en die leg ik erop het kleeft vast door et vocht van de knoflook ik geloof dat et gaat werken ik heb hier dus ook al 6 jaar mee gelopen de dermatoloog heeft et een keer soort van bevroren kwam er ook een korst op maar kwam terug nu ga ik dit proberen en ik heb ook cholesterol verlagers van de dokter zodat et niet terug kom hopelijk ben bkij dat ik niet de enige ben voel me vaak voor schut lopen zit bij mij op me wallen en bovenop me ooglid als het geholpen heeft zal ik dit komen vertellen bedankt nu al want ik had de moed ook opgegeven

Anoniem zei

Had ik dit maar eerder geweten ipv zuurbehandeling bij dermatologe. Nu heb ik niet alleen nog steeds dezelfde xanthe maar ook een witte uitgebeten huidplek eromheen. Dus veel te agressief aangepakt door de arts. Nu ga ik dus zelf deze knoflooksap-tip gebruiken om alsnog van de xanthe af te geraken. Ben benieuwd. Groetjes uit Belgie

Anoniem zei

Hallo allemaal!
Ik ben afgelopen maandag begonnen met het heerlijke knoflook smeren. Ik heb 2 hele kleine plekjes onder mijn ogen. Heb het als volgt gedaan. Omdat ik overdag werk deed ik elke avond 3 x de knoflook door de pers en deed dan met een saté prikker kleine beetjes op de plekjes. (1e x sap gebruikt maar droogde snel op en wat een geklieder lol) Dit liet ik een kwartier zitten. Daarna nog een keer herhaald. Nu bijna week verder zitten er kleine korstjes op. Maar echt het is al een stuk minder. Ben er zoooo blij mee. Prikt wel als een gek als je het erop doet maar goed....Wie mooi wil zijn moet pijn lijden!!!! Super bedankt voor de tip

Anoniem zei

Kan iemand mij vertellen waar ik knoflook druppels kan kopen? Ik ging naar Kruidvat, Hema, Etos, Jumbo maar dat hadden ze daar niet. De meer gespecialiseerde reform shops hadden enkel Daslook druppels. Iemand? En zo ja, welk merk?

M@@ike zei

Beste anoniem,
Als je het blog leest, lees je dat ik nergens knoflookdruppels heb gekocht, maar dat ik zelf het sap uit de knoflookteentjes heb geperst.

Groeten Maaike

Anoniem zei

Ik ben nav jouw blog vandaag ook begonnen...ben benieuwd of het gaat werken!

Anoniem zei

aan M@@ike. Ik heb inderdaad nergens gelezen dat jij knoflookdruppels hebt gekocht. Mijn vraag was dan ook WAAR ik knoflookdruppels (tinctuur) kan kopen, aangezien ik de geur van vers geperst knoflook maar niets vind. Dus ik dacht, op zoek te gaan naar knoflookdruppels (Dr. Vögel, etc) zonder geurtje. Dat blijkt nergens te vinden? Het alternatief daslookdruppels werd wel aangeboden in een lokale reformshop, maar geeft dit hetzelfde resultaat? Dus ben ik nog steeds op zoek. Groetjes

Anoniem zei

aan M@@ike. Zoals je kan lezen waren mijn vorige berichten ook niet aan jou geadresseerd, maar was het uitnodiging aan iedereen om eventueel te willen antwoorden op mijn vraag. Groetjes en bedankt!

Anoniem zei

dank je maaike ik ga het morgen ook proberen.
al 15 jaar kamp ik met dit probleem.
eerst op 1 oog nu alle 2 vreselijk lelijk vind ik het.

Catharina zei

Heb je verhaal gelezen en was verrast! Ik heb een jaar geleden de cholesterolbultjes op mijn bovenste oogleden weg laten laseren door een plastisch chirurch. Omdat ik ook een boven- en onder-ooglidcorrectie deed kreeg ik korting. Normaal kost een behandeling 300 euro (ACCZ in Groningen). Tot mijn grote ergernis komen dezelfde bultjes nu op mijn onderste oogleden. Zit er niet echt op te wachten om 300 euro er tegenaan te gooien als ik lees dat het ook op deze manier kan. Dankje voor je uitgebreide verhaal en foto's! Ik ga het ook uitproberen:-)!

MVG Catharina

Catharina zei

Nou, ik ben nu een paar dagen intensief bezig met de knoflook therapie. Het is al behoorlijk aan het werken maar ik zie achter de korsten nog wel steeds de gelige vetophoping...
Maar ik ga door wordt vervolgd:-)

Catharina zei

Geweldig, ze zijn weg! Foetsie :-)! Er zit nog wat littekenweefsel maar dat trekt wel bij.
Ik heb (ipv knoflook-SAP) gewoon de sappigste stukjes van geperste knoflook gebruikt. Om de bultjes heen vaseline gesmeerd ter bescherming vd goede huid. Na een dag of 3 heb ik de stukjes er hard opgewreven om de huid kapot te maken. De prikkende pijn valt best mee alleen gaat je oog tranen omdat de knoflook er vlak onder zit, net alsof je uien snijdt:-). Toen er echt korsten op kwamen ben ik gestopt, dan helpt t ook niet meer, en toen werd t spannend....wat zit er onder die korsten... Maar ze zijn echt weg hoor, TOP!
Ben er zo blij mee, maar ik zie ook al wel op andere plekken de bultjes komen en ga die ook op korter termijn behandelen :-)

Erg bedankt voor je uitgebreide blok Maaike, enne niks niet "bij de neus genomen". Dat vind ik zo'n vreemde opmerking. Het vereist, wil je het echt GOED doen, veel zelfdiscipline en je moet er ook echt een paar dagen voor uittrekken en voor paal lopen met korsten en roodheid en vocht er omheen, maar wie mooi wil gaan................. juist!

MVG Catharina

Anoniem zei

Ben er ook mee bezig en heb het in allebei mijn ooghoeken. Loop er ook al jaren mee en verschillende keren het zuur bij de dermatoloog ondergaan. Valt mij alleen op dat dit zuur een heel dun laagje huid doet verdwijnen waardoor het blijft zitten. Met knoflooksap dring je dieper in de huid door. Prikt wel enorm, maar ik heb het ervoor over. Heb het al iets kunnen verminderen, maar moet nog even goed doorzetten de aankomende dagen want het is nog best een dikke laag. Ik laat het weten. Dank voor je blog.

Anoniem zei

Lees hier dat er een zalf bestaat solcoderm die uitstekende resultaten behaald bij het weghalen van Xanthelasma. Snap niet waarom deze zalf niet in NL te koop is. Iemand hier ervaring mee? https://www.ntvg.nl/system/files/publications/1996110140001a.pdf

Anoniem zei

Ik ben na het lezen van je blog ook begonnen met de behandeling. Ik vraag mij alleen af wanneer ik moet stoppen met de knoflook. Op mijn boven ooglid heb een brede xant. Deze nu 4 dagen aangestipt met sap. vanochtend liet de gehele huidlaag op de xant los. Eronder zat nog steeds een gele huid.moet ik deze huid nu ook verder aanstippen? Ik hoor graag jullie ervaringen.

M@@ike zei

Ik ging door met aanstippen tot het te veel pijn ging doen.

Anoniem zei

Hallo

Ik heb het erg . Ben een man van 51 en heb het al 8 jaar. Ik ga er geestelijk kapot aan. Behandeling kost 1500 euro per oog en is los van het eigen risico. Ik heb het geld niet . Knoflook werkte bij mij helaas niet .

Anoniem zei

Bedankt voor je Blog!
na 5 x een ingreep nu jou behandeling geprobeerd
en het werkte goed plekje is weg en geen lelijk litteken.

Catharina zei

Man van 51, heb je wel doorgezet en is het wel Xanthelasma? Je moet wel echt even doorzetten hoor. Ik had erge korsten nadat de bultjes kapot gingen door het knoflooksap. En toch, ze gaan echt weg! Probeer het toch nog eens, het kost je alleen aan paar biologische knoflooks maar ik verzeker je...het helpt echt ook al had ik er eerst ook een zwaar hoofd in.... ik dacht: dat is te mooi om waar te zijn maar het resultaat is dat ze echt weg zijn en ook niet terug komen.

Veel succes!!!

MVG Catharina

Anoniem zei

Ik ben super blij met het resultaat. Tijdens de behandelingen wel veel onzekerheid of het wel goed zo komen. Heb meerdere keren per dag jouw foto's bekeken of het er bij mij ook wel zo uit zag. Ene ooglid heeft de knoflook dieper gepakt. Andere zie ik nog een beetje kleurverschil maar niks vergeleken met hoe het was.mocht het weer erger worden dan gaat mijn huis weer naar knoflook stinken! Bedankt voor het delen van je blog. Scheelt weer dure behandeling bij de dermatoloog

Emmy zei

Hallo Maaike, wat een mooie en uitgebreide blog. Ik heb mijn xants al denk 10 jaar onder m'n ogen, en het begint nu bij een oog ook aan de bovenkant. Ik ben er gister mee begonnen, maar wil nog even wat vragen. Ik krijg geen druppels uit m'n knoflook, met zakdoek etc gedaan, het lukt me gewoon niet. Heb je tips? En hoeveel teentjes doe je erin per keer? Ik wil zo graag dat dit gaat lukken. Groetjes Emmy

Anoniem zei

Hallo Maaike, wat een tip, hoe kwam je eraan? Ik had niet zoveel, een plek van ongeveer 3 mm in doorsnee, maar het stoorde me er erg aan. Ik heb het precies zoals jij gedaan 3 a 4 dagen, iedere keer een uur lang 4x aanbrengen (sap en het 'papperige' deel wat je krijgt na 1 teen 3x persen). Et voila!!!! Ik heb nog een kleine korstje, maar het lijkt verdwenen! Nog een paar dagen wachten voor ik kan zien of het helemaal weg is. Dankjewel voor deze tip, zo zie je maar dat natuurlijke middelen best kunnen werken en wat jammer dat daar zo weinig over bekend is. Mvg. Annet

Anoniem zei

O ja, et voila vraagt wel doorzettingsvermogen, want de eerste 3 dagen zie je weinig van de werking (alleen een grote rode plek/dik oog). Het wondje ziet er daarna ook niet uit. Ook vraagt de methode om precisie en geduld... Ik had het er graag voor over. Mvg Annet

Anoniem zei

De knoflook heeft bij mij ook goed gewerkt. Ik heb al een aantal jaren last van Xanthelasma. De eerste keer zijn de bolletjes weggesneden door de dermatoloog. Mooi resultaat, maar ze kwamen weer terug. Toen heeft de dermatoloog het geprobeerd met aanstippen met zuur. Had geen enkel effect. De plastisch chirurg heeft uiteindelijk alles weggehaald. Wederom een mooi resultaat, maar het was pijnlijk en het herstel duurde lang. Nu kwamen er onder mijn ogen Xanthelasma plekjes op. Dit keer de knoflook gepakt en met een week was ik ervan af. Zonder verdoving, zonder littekens, zonder pijn. Reuze blij mee.

Anneliek zei

Dag Maaike,

Dank je voor je uitgebreide toelichting. Ook ik ben begonnen met de knoflookbehandeling en ik doe het net zoals jij beschreef:uitgeperste knoflook door een zakdoek uitknijpen tot het sap eruit komt. Daarna pak ik het iets anders aan. Rond de Xanthelasmata breng ik vaseline op met een penseeltje en met een ander penseeltje vul ik de xanthelasmata op met knoflooksap. Ik zit op dag 5 en het werkt flink maar ik ben er nog niet. Ik vraag me af of je tussen de behandeling van een kwartier je ogen tussendoor schoonmaakte. Deed je dat en zo ja hoe dan, waarmee?
Of liet je het sap indrogen en liet je het tussendoor zitten?

M@@ike zei

Ik liet het zitten. En pas bij de volgende keer maakte ik het schoon met water. Als het open gaat deed ik dat niet meer. Dan gelijk de volgende laag er op. Succes!

Ises zei

Ik weet natuurlijk nog niet wat het eindresultaat gaat worden...
Maar tot nu toe is het vergelijkbaar met wat er over de knoflook methode wordt geschreven.
ik heb (omdat daar dezelfde vloeistof als bij de "aanstip methode" inzit) de wrattenpen van het kruidvat gehaald. Ik strijk er 3x per dag met de pen overheen en hoop op goed resultaat...

Ises zei

Ik weet natuurlijk nog niet wat het eindresultaat gaat worden...
Maar tot nu toe is het vergelijkbaar met wat er over de knoflook methode wordt geschreven.
ik heb (omdat daar dezelfde vloeistof als bij de "aanstip methode" inzit) de wrattenpen van het kruidvat gehaald. Ik strijk er 3x per dag met de pen overheen en hoop op goed resultaat...

Ises zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ises zei

Ik weet natuurlijk nog niet wat het eindresultaat gaat worden...
Maar tot nu toe is het vergelijkbaar met wat er over de knoflook methode wordt geschreven.
ik heb (omdat daar dezelfde vloeistof als bij de "aanstip methode" inzit) de wrattenpen van het kruidvat gehaald. Ik strijk er 3x per dag met de pen overheen en hoop op goed resultaat...

Anoniem zei

Dag Maaike

Dank je wel dat je dit met ons wil delen , ook ik ben begonnen met de knoflook behandeling , ik heb op beide ogen Xanthelasma zitten aan de bovenkant , ben nu met mijn 2de dag bezig en het prikt verschrikkelijk maar wat men al zegt wie mooi wil zijn ..... alleen mijn ogen krijgen tot nu toe nog geen rode vlekken maar wat nog niet is kan nog komen , mijn ogen waren vanmorgen wel gezwollen en ik ga door ik geef nog niet op dank je wel en ik laat zeker nog wat van mij horen

Anoniem zei

Gisteren ook begonnen
Voelt net of het sap meteen rechtsstreeks in me oog komt, tjemig wat een pijn en tranen.
Vandaag maar meerder keren kleine plekjes aanstippen. ben benieuwd.

Christa Mulder- Beekink zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Ik ben zondag begonnen, heftig maar voel wel reactie, ben benieuwd.

Anoniem zei

Vervolg van 7-3-2017-15:47
Had niet echt het gevoel dat het iets meer deed, het xhantelasma plekje is bij mij best wel groot 7mm by 4mm en zit helemaal in me ooghoek.
Kon stippen wat ik wilde maar het trok er niet er zeg maar niet meer in.
De huid was alleen hard geworden, rondom zag ik wel dat ie losliet. Deze daarom er maar vanaf getrokken.
Eronder zit gewoon weer het wit van de xhantelasma. dus we gaan gestaagd verder.
Voordat ik nu begin plamuur ik me oog wel helemaal dicht met vaseline, er kwam dus wel knoflooksap in me ogen.

Franc zei

Ook maar de stap de genomen om knoflook op mijn xhantelasma te smeren. ( in mijn ooghoeken ).
Maar gebruikt wel biologische, en niet de gewone knoflook.
Deze "brand" niet genoeg.
Tevens heb ik ook "plakjes knoflook" gebruikt.
Na 5 dagen gestopt, aangezien er zwarte korsten op zitten.
Nu weer 5 dagen verder, ziet het er goed uit.
Ik kan deze methode echt aanbevelen ��.
Deze tip van mijn buurvrouw op het werk gekregen !!!

Franc zei

Wel biologische ( sterker ) gebruiken.
Of anders stukjes / plakjes gebruiken.
Goede ervaring mee.

Christa Mulder- Beekink zei

Het werkt echt !!!! Eén oog schoon, toen ben ik met het linker oog begonnen. Na twee dagen had ik zo'n opgeblazen oog dat ik naar de huisarts ben geweest. Die wist niet wat hij hoorde, knoflook op je oog. Maar was wel blij verrast dat het bij één oog weg is. Bij linker oog heb ik gewoon pech een allergische reactie, ik bespaar jullie de foto maar oog is gigantisch. Hoop dat het na twee dagen morgen iets minder is anders naar HAP, dus wees voorzichtig maar in principe helpt het wel!

Franc zei

Aangezien de xhantelasma best wel dik was, na een week weer gestart met een 2de behandeling. Bij 1 oog alles weg en bij het andere oog misschien nog een 3de behandeling om het laatste kleine restantje weg te halen.
ik heb boven mijn oog ook een ander plekje met de zelfde methode behandeld, was geen xhantelasma, maar werkt ook met de knoflook.

Anoniem zei

Het werkt perfect.. na 4 dagen al zoveel verschil.����

Anoniem zei

Ik heb je verhaal ook gelezen. Geweldig wat natuurlijke produkten kunnen doen. Toch kan je ook
laten behandelen met trichloorazijnzuur. Het werkt op dezelfde manier. De huisarts stuurt mensen veel te snel door naar specialisten, terwijl hij dit ook zelf kan doen. Je kan hem het recept aan laten vragen bij de apotheek, dit kost natuurlijk ook wel wat maar een stuk minder dan de specialist, het flesje blijft een half jaar goed dus meerdere behandelingen mogelijk.
Voordeel is dat de huisarts controle heeft op bijvoorbeeld ontstekingen die nare littekens kunnen veroorzaken. Persoonlijk vind ik dit een veiligere weg.